Search

+373 (22) 88-44-84

Show news:


Authors:
Bondurile cresc, indicii scad, USD/JPY încotro?

09 Octombrie 2018

Yenul s-a întărit zilele acestea, pe fondul creșterii randamentelor majorității bondurilor (titlurile americane la 10 ani au atins 3,23%, maximul ultimilor 7 ani, live despre bondurile SUA aici). Am atins dealtfel acest subiect și în emisiunea FeelTheMarkets pe care o realizez de luni până joi, live de la ora 18,00 (și în reluare ulterior) la Profit.ro TV (în afară de rețele de cablu poate fi urmărită și aici). Și cum creșterea sau scăderea US10Y yelds au un efect mai mare asupra economiei globale decât orice altceva, căci reprezintă punctul de referință față de care se măsoară ceilalți, în moneda cu care se compară restul, este un moment de amintit.Se vorbește că investitorii s-ar teme că somajul extrem de redus din SUA (cifra de 3,7% venită vineri este cea mai redusă din ultimii 49 ani!) ar pune o presiune asupra inflației (prin schimbarea dinamicii costurilor cu forța de muncă), de aceea ies din acțiuni îndreptându-se către obligațiuni. Deocamdată mi se pare prematur și destul de simplist acest scenariu pentru a trage niște concluzii, dar o analiză din punct de vedere al graficului pentru USD/JPY este întotdeauna utilă, sper că va fi, ca de obicei, apreciată de către cititorii fideli și nu numai.

Începem cu graficul weekly și observăm că unda de creștere de care vorbeam data trecută a dus cotația la nivelul fibo 23,6 al creșterii iunie-decembrie 2016. Spuneam atunci că "a fost validată și linia inferioară a canalului (galben) ascendent, iar impulsul pe care ne aflăm acum are șanse să continue către celălalt nivel fibo, aflat la psihologicul 114. Aș fi atent însă și la media mobilă EMA200, care trece acum câteva zeci de pips mai jos". Am anticipat corect, iar prețulse găsește acum chiar la media mobilădespre care aminteam. Rămâne de văzut dacă ne vom menține sub nivelul fibo, mărind astfel șansele unei scăderi până la următorul nivel, aflat în jurul psihologicului 111, însă până acolo mai este mult, un obstacol fiind, pe această planșă, tocmai linia de suport a canalului ascendent. Dacă însă creșterea se va relua, și rezistența va deveni suport (vorbim de psihologicul 114), probabil că pe termen mediu lung sunt șanse să revenim la maximele de la începutul lui 2017.

Pe time frame-ul D1 se poate observa foarte clar cât de puternică este zona mea de rezistență de la 114,30/60 (a întors toate creșterile din mai, iulie, octombrie și noiembrie de anul trecut), de aici și scăderea puternică din ultimele zile, de după atingerea vârfului de la 114,50. Mai ales că a fost vorba de o dublă rezistență, fiind confirmat cu această ocazie și canalul ascendent (galben) din ultimele 4 luni. Scăderea a dus cotația imediat sub o altă zonă importantă, cea de la 113,35/65. Deocamdată este destul de dificil de prevăzut o direcție pe termen scurt, cu atât mai mult cu cât dorim să tranzacționăm corect și cu un raport risk-reward favorabil. Ordinele de BUY ar avea ca target zona de rezistență, dar deocamdată sunt anticipative, deci implică o doză de șansă, iar raportul de care vorbeam nu este foarte favorabil. Mai bine ar sta din acest punct de vedere vânzarea, cu condiția ca prețul să coboare până la prima zonă importantă de suport, cea de la 111,25-112,00. Însă, dacă scăderea nu se reia azi-mâîne, ar interveni în ecuație și linia (albă) de suport care ar apărea în cale. Iar dacă am asista acum la o consolidare în jurul valorilor actuale, zonele de suport (următoarea este foate apropiată, la 111,25/45) ar beneficia și de suportul liniei inferioare a canalului de care aminteam mai evreme, dar și de mediile mobile de 100 (EMA+SMA).

Imaginea de pe H4 ne ajută și mai mult, căci au fost reconfirmate atât nivelurile importante (evidențiate după cum știți), cât și cele intermediare, niveluri care sunt vizibile pe grafic și pe care le-am tot reamintit de circa 3 luni (ultima oară în postarea precedentă). Zonele importante sunt cele de la 114,35/45 (maximele de săptămâna trecută), 113,10/20 (unde ne aflăm acum și pe unde trece media mobilă SMA100), 112,05/15 (pe unde trece SMA200) și 111,50/70.

read other opinions of the author

Everything posted herein is the Personal Opinion of the Author(s) and does not represent a statement made by TeleTrade. TeleTrade is providing this for informational purposes.

Back to all reviews

Catalin Chivu

 • Experience: 12 ani
 • Preferred currency: paritatile de baza, cross-uri, gold
 • Sloganul: Money Never Sleeps
 • Contacts: catalin.chivu@teletrade-dj.ro

Focus market

 • Pretul pretrolului este in scadere ca urmare a tensiunilor din Orientul Apropiat
 • Presa Germana a desmintit afirmatiile cu privire la demisia ministrului de finante al Greciei
 • Banca Angliei, Carney: urmatoarea mutare va fi, cel mai probabil, marirea ratei
 • Mario Draghi: Rata dobanzii de referinta nu va fi modificata in urmatorii doi ani si jumatate.
Octombrie 2018
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002

Quotes

All posted material is a marketing communication solely for informational purposes and reliance on this may lead to loss. Past performance is not a reliable indicator of future results. Please read our full disclaimer.

To maximize our visitors browsing experience TeleTrade uses cookies in our web services. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies. If you disagree, you may change your browser settings at any time. Read more

Fb youtube
proficient forex broker teletrade
 • © 2011-2019 Toate drepturile sunt protejate

  Acest site este administrat de TeleTRADE DJ Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Participarea TeleTRADE în organizațiile de autoreglementare: GC TeleTrade se concentrează pe dezvoltarea de reglementare a piețelor financiare. Suntem cointeresaţi într-un cadru juridic de înaltă calitate, asigurând maximum de confort pentru toți participanţii de pe piața financiara internatonala, care lucrează în țara noastră.

 • Informația, prezentată pe acest site, nu este o bază pentru luarea deciziilor de investiții și este predestinată exclusiv pentru scopuri informaţionale.

  TeleTrade este unul dintre fondatorii organizaţiei de autoreglementare a parteneriatului non-profit "Centrul de reglementare a instrumentelor și a tehnologiilor financiare extrabursiere", precum și în calitate de membru al Comisiei privind Reglementarea Relaţiilor ale Participanţilor pe Piețele Financiare.

 • Avertizarea despre riscuri: Tranzacţionarea pe piețele financiare (în special tranzacţionarea cu utilizarea de instrumente în marjă) oferă oportunități vaste, și permite investitorilor, dispuși să-și asume riscul de a obține profit mare, dar implică un risc potențial ridicat de pierderi. Prin urmare, înainte de a începe tranzacționarea ar trebui să luaţi în considerare pe deplin admisibilitatea acestor operațiuni din punct de vedere al resurselor financiare disponibile și nivelul de cunoștințe.

 • Politica De Confidențialitate: Utilizarea de informații: utilizarea integrală sau parțială, a materialelor de pe acest site, linkul TeleTRADE este obligatoriu ca sursă de informare. Utilizarea de materiale pe internet ar trebui să fie însoțită de un hyperlink pe site-ul teletrade.md. Importul automat al materialelor si informaţiilor de pe acest site este interzisă.

Contactati-ne
Distribuiti pe
Retelele Sociale
Online
Consultant
Cereti  CallBack
Pagina de sus