Search

(+357) 22314160

Show news:


Authors:
Three For The Gold (4)

11 Mai 2018

Mențin și eu, iată, precum unele dintre graficele postate în diferite analize, același "pattern" referitor la analiza pentru GOLD, în sensul în care postez trei grafice pe time frame-uri diferite care pot oferi o imagine cât mai clară și vă pot ajuta pentru a specula oscilațiile de preț ale metalului prețios, un activ de refugiu în multe momente tulburi din piețe. Am ajuns astăzi la episodul patru (sau primul de după trilogia amintită ultima oară) în acest format și încep, ca de obicei, cu graficul weekly, pe care este trasat un Fibonacci retracement pe trendul descendent multianual început de la maximele istorice din septembrie 2011 și terminat în minimele lunii decembrie 2015. Imaginea nu s-a modificat față de acum câteva săptămâni și nici nu prea avea cum, având în vedere atât time frame-ul foarte mare, cât și faptul că prețul, după încercările nereușite de străpungere a rezistenței 1365/75, aflată chiar sub nivelul fibo 38,2, se află într-o consolidare laterală sub această zonă.

Rămâne în continuare valabil și de actualitate ceea ce afirmam încă din 19.02, în analiza intitulată "Despre aur, argint, platină și paladiu", când spuneamcă "trecerea confirmată peste aceasta poate aduce pe termen mediu/lung continuarea creșterii către următorul nivel fibo, aflat la 1500 (rotund), în timp ce respingerea poate determina o revenire în jurul cotației 1250, la fibo 23,6, dar și undeva la linia ascendentă care unește minimul din 29.11.2015 cu cel din 11.12.2016". Până acolo sunt însă, după cum se va vedea pe graficele următoare, alte zone de suport care pot fi valorificate în tranzacțiile pe termen scurt/mediu. Totodată am trasat și o linie (roșie) de suport, la care ne putem raporta în această perioadă.

Pe planșa daily se observă foarte clar cum prețul a confirmat iarăși limita inferioară (1297/305) a range-ului în care prețul evoluează încă de la începutul anului (limita superioară aflându-se la 1360/65). Este o zonă de suport extrem de solidă, validată de foarte multe ori după cum se vede, iar media mobilă SMA200 de D1, ce trece acum exact pe acolo este un argument în plus pentru cumpărători. Aceștia evident că își doresc revenirea către zona superioară, obstacolele fiind 1326 respectiv 1340. Aș remarca că prețul a trecut, pe această evoluție laterală, sub linia (roșie) de suport a canalului ascendent început în ianuarie 2017, linie care a coincis practic în ultimele săptămâni cu media mobilă SMA100 de pe același D1. Ar fi un fapt de luat în seamă, deși această străpungere a mai avut loc de două ori (în iulie și noiembrie), prețul reîntorcându-se după căteva săptămâni în trend. Revenind la flat, rămân valabile afirmațiile din trecut, și anume că pare destul de probabil ca trecerea confirmată peste limitele amintite să declanșeze ordine care să ducă cotația către țintele de care am vorbit încă din 09.03, citez: "Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, dar, pe măsură ce taurii eșuează în încercările de a străpunge rezistența și a atinge apoi targeturile aflate la 1405, 1433, 1469 și apoi 1526 , vânzătorii vor căpăta mai mult curaj, iar trecerea sub puternicul suport și ieșirea din trendul ascendent din ultimul an va declanșa probabil ordine de SELL cu țintele 1283, 1265 și 1236 (o zonă foarte importantă fiind cea din jurul nivelului 1236, pe unde se află acum atât media mobilă SMA200 de pe W1 cât și linia de suport de pe același weekly, după cum se vede în primul grafic)".

Ultimul grafic este cel postat încă din martie, când spuneam așa: "Pe time frame-ul H4 am trasat un Fibonacci retracement pe creșterea 12.12-25.01, și se observă că zonele din jurul retragerilor 23,6 38,2 și 50,0 sunt cele mai favorabile pentru plasarea ordinelor". Exact așa s-a și întâmplat de atunci, căci aceste niveluri și, mai ales, zonele din jurul lor au fost punctele care au oferit în toată această perioadă (se vede foarte clar pe grafic) cel mai bun raport risc-recompensă atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători. Exact după cum spuneam și ultima oară, putem păstra în continuare și canalul ușor descendent (chiar dacă a fost "ciupit" pe aprecierile de luna trecută), canal în care cotația se poate menține chiar și în eventualitatea unei treceri sub zona actuală (1302/07) de suport.

read other opinions of the author

Everything posted herein is the Personal Opinion of the Author(s) and does not represent a statement made by TeleTrade. TeleTrade is providing this for informational purposes.

Back to all reviews

Catalin Chivu

 • Experience: 12 ani
 • Preferred currency: paritatile de baza, cross-uri, gold
 • Sloganul: Money Never Sleeps
 • Contacts: catalin.chivu@teletrade-dj.ro

Focus market

 • Pretul pretrolului este in scadere ca urmare a tensiunilor din Orientul Apropiat
 • Presa Germana a desmintit afirmatiile cu privire la demisia ministrului de finante al Greciei
 • Banca Angliei, Carney: urmatoarea mutare va fi, cel mai probabil, marirea ratei
 • Mario Draghi: Rata dobanzii de referinta nu va fi modificata in urmatorii doi ani si jumatate.
Mai 2018
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002

Quotes

All posted material is a marketing communication solely for informational purposes and reliance on this may lead to loss. Past performance is not a reliable indicator of future results. Please read our full disclaimer.

To maximize our visitors browsing experience TeleTrade uses cookies in our web services. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies. If you disagree, you may change your browser settings at any time. Read more

Fb youtube
proficient forex broker teletrade
 • © 2011-2018 Toate drepturile sunt protejate

  Acest site este administrat de TeleTRADE DJ Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Participarea TeleTRADE în organizațiile de autoreglementare: GC TeleTrade se concentrează pe dezvoltarea de reglementare a piețelor financiare. Suntem cointeresaţi într-un cadru juridic de înaltă calitate, asigurând maximum de confort pentru toți participanţii de pe piața financiara internatonala, care lucrează în țara noastră.

 • Informația, prezentată pe acest site, nu este o bază pentru luarea deciziilor de investiții și este predestinată exclusiv pentru scopuri informaţionale.

  TeleTrade este unul dintre fondatorii organizaţiei de autoreglementare a parteneriatului non-profit "Centrul de reglementare a instrumentelor și a tehnologiilor financiare extrabursiere", precum și în calitate de membru al Comisiei privind Reglementarea Relaţiilor ale Participanţilor pe Piețele Financiare.

 • Avertizarea despre riscuri: Tranzacţionarea pe piețele financiare (în special tranzacţionarea cu utilizarea de instrumente în marjă) oferă oportunități vaste, și permite investitorilor, dispuși să-și asume riscul de a obține profit mare, dar implică un risc potențial ridicat de pierderi. Prin urmare, înainte de a începe tranzacționarea ar trebui să luaţi în considerare pe deplin admisibilitatea acestor operațiuni din punct de vedere al resurselor financiare disponibile și nivelul de cunoștințe.

 • Politica De Confidențialitate: Utilizarea de informații: utilizarea integrală sau parțială, a materialelor de pe acest site, linkul TeleTRADE este obligatoriu ca sursă de informare. Utilizarea de materiale pe internet ar trebui să fie însoțită de un hyperlink pe site-ul teletrade.md. Importul automat al materialelor si informaţiilor de pe acest site este interzisă.

Contactati-ne
Distribuiti pe
Retelele Sociale
Online
Consultant
Cereti  CallBack
Pagina de sus