Search

(+357) 22314160

Show news:


Authors:
Selling England by the Pound

10 Mai 2018

Titlul albumului din 1973 al titanilor de la Genesis, o capodoperă muzicală pentru amatorii genului de rock progresiv, se potrivește parcă cu evoluția actuală căci, din punct de vedere fundamental, perspectivele pentru lira sterlină par mai degrabă sumbre. Și asta dacă ne gândim doar la faptul că deficitul de cont curent este mare iar creșterea economică pare modestă. În acest context este posibil ca slăbiciunea arătată de GBP să continue, deși există și așteptări pentru o inversare de trend în urma ședinței de politică monetară de astăzi (ora 14,00) a BOE (Bank Of England), una de la care piața așteaptă ca banca centrală să mențină neschimbată (la 0,50%) rata dobânzii. Însă un comunicat bullish poate determina o evoluție pozitivă, măcar pe termen scurt, pentru moneda britanică, ținând cont (și trecem aici la analiza grafică) de posibilele corecții ce pot avea loc după scăderea pronunțată din ultimele săptămâni (determinată totodată și de aprecierea generală a monedei americane).

Începem cu graficul meu weekly și cu ceea ce afirmam în analiza precedentă, intitulată foarte sugestiv "Mission:Impossible", referitor la încercările nereușite ale GBP/USD de a străpunge zona de puternică rezistență aflată la 1,4250/300, citez: "Și, după cum s-a întâmplat și cu celelalte praguri ale mele de pe acest grafic postat încă de anul trecut, se poate observa că reușita a avut loc, mai de fiecare dată, la a treia încercare. Cum în acest caz taurii au pierdut deja primele trei bătălii, șansele pentru îndeplinirea obiectivului scad odată cu trecerea timpului. Și să nu ajungă și această încercare (aflată deci la episodul trei), pe care am intitulat-o la fel ca binecunoscuta serie de filme de acțiune începută în 1996, la episodul șase (precum filmul)!"S-a dovedit încă odată cât de solidă a fostaceastă zonă, datorită, într-o mare măsură aș spune, prezenței mediei mobile SMA200 de pe W1. Spuneam tot ultima oară ceva foarte important, și anume că "vânzătorii vor miza probabil totul pe această corecție, fiind conștienți că o trecere sub nivelul fibo 61,8 9 (aflat la 1,3876) deschide calea către străpungerea liniei de suport a acestui mare trend și, ulterior, către trecerea și sub zona importantă de la 1,3500/550 (fapt ce ar da un puternic semnal de schimbare a pattern-ului actual)". Iată că previziunile au fost și de data aceasta confirmate, trecerea sub linia de trend ducând cotația la zona de suport amintită, unde are loc de câteva zile o bătălie pe cinste între tauri și urși. Iar dacă cumpărătorii nu vor reuși rapid să readucă prețul peste linia de trend, sau măcar să-l mențină deasupra suportului, patternul pe termen mediu/lung de care vorbeam se poate schimba.

Asta se poate observa și pe un grafic simplificat daily, unde zona de suport la care ne aflăm este formată din media mobilă SMA200 și nivelul fibo 38,2 (aflat la 1,3462) al creșterii pornite din minimul din 16.01.2017 și terminate în vârful din 17.04.2018. Ceea ce confirmă practic ce spuneam mai devreme, iar faptul că ne aflăm într-un punct important poate face ca raportul risc-recompensă să fie unul favorabil, mai ales dacă unda ce va urma va fi destul de amplă (știrea de astăzi poate da un răspuns în acest sens).

Închei cu planșa obișnuită H4, unde se vede cum prețul a coborât și apoi a străpuns limita inferioară (1,3740-1,3800) a range-ului de care am tot vorbit în trecut, bătălia din acea zonă fiind câștigată destul de ușor și rapid de cătresell-eri. Evoluție dealtfel anticipată în postarea precedentă, când am afirmat că "dacă mișcarea actuală va continua, este clar că următoarea bătălie importantă se va desfășura la zona de suport. Dacă taurii nu vor reuși acolo să întoarcă prețul, mai au o șansă un pic mai jos, în zona 1,3585-1,3615, pe unde trece acum și o linie ascendentă care unește minimele începând cu 07.04.2018". Acolo ne aflăm de circa o săptămână, dar probabil că după această consolidare, ținând cont de ceea ce am spus mai devreme, prețul îsi va alege o direcție, deși n-aș scoate din calcul o stabilizare pentru încă o perioadă în acestă zonă, după care să urmeze o mișcare mai puternică/rapidă. Ținta ordinelor de BUY evident că rămâne în prima fază 1,3740-1,3800, iar apoi, trecând (sau nu) peste nivelurile intermediare de pe grafic, revenirea la maximele de anul acesta. De partea cealaltă, menținerea cotației sub această zonă, și implicit anularea trendului ascendent multianual este un prim pas hotărâtor pentru ca revenirea la cifrele de anul trecut să devină ulterior mai ușoară. Primele obstacole până la zona de suport de la 1,3260-1,3320 devin atunci 1,3480 (validat deja după cum se vede) și 1,3397 (rotund 1,34), iar apoi, până la următorul suport important, aflat la 1,3030-1,3070, niveluri intermediare sunt 1,3224, 1,3164 respectiv 1,3127.

read other opinions of the author

Everything posted herein is the Personal Opinion of the Author(s) and does not represent a statement made by TeleTrade. TeleTrade is providing this for informational purposes.

Back to all reviews

Catalin Chivu

 • Experience: 12 ani
 • Preferred currency: paritatile de baza, cross-uri, gold
 • Sloganul: Money Never Sleeps
 • Contacts: catalin.chivu@teletrade-dj.ro

Focus market

 • Pretul pretrolului este in scadere ca urmare a tensiunilor din Orientul Apropiat
 • Presa Germana a desmintit afirmatiile cu privire la demisia ministrului de finante al Greciei
 • Banca Angliei, Carney: urmatoarea mutare va fi, cel mai probabil, marirea ratei
 • Mario Draghi: Rata dobanzii de referinta nu va fi modificata in urmatorii doi ani si jumatate.
Mai 2018
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002

Quotes

All posted material is a marketing communication solely for informational purposes and reliance on this may lead to loss. Past performance is not a reliable indicator of future results. Please read our full disclaimer.

To maximize our visitors browsing experience TeleTrade uses cookies in our web services. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies. If you disagree, you may change your browser settings at any time. Read more

Fb youtube
proficient forex broker teletrade
 • © 2011-2018 Toate drepturile sunt protejate

  Acest site este administrat de TeleTRADE DJ Limited 20599 IBC 2012 (First Floor, First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines)

  Participarea TeleTRADE în organizațiile de autoreglementare: GC TeleTrade se concentrează pe dezvoltarea de reglementare a piețelor financiare. Suntem cointeresaţi într-un cadru juridic de înaltă calitate, asigurând maximum de confort pentru toți participanţii de pe piața financiara internatonala, care lucrează în țara noastră.

 • Informația, prezentată pe acest site, nu este o bază pentru luarea deciziilor de investiții și este predestinată exclusiv pentru scopuri informaţionale.

  TeleTrade este unul dintre fondatorii organizaţiei de autoreglementare a parteneriatului non-profit "Centrul de reglementare a instrumentelor și a tehnologiilor financiare extrabursiere", precum și în calitate de membru al Comisiei privind Reglementarea Relaţiilor ale Participanţilor pe Piețele Financiare.

 • Avertizarea despre riscuri: Tranzacţionarea pe piețele financiare (în special tranzacţionarea cu utilizarea de instrumente în marjă) oferă oportunități vaste, și permite investitorilor, dispuși să-și asume riscul de a obține profit mare, dar implică un risc potențial ridicat de pierderi. Prin urmare, înainte de a începe tranzacționarea ar trebui să luaţi în considerare pe deplin admisibilitatea acestor operațiuni din punct de vedere al resurselor financiare disponibile și nivelul de cunoștințe.

 • Politica De Confidențialitate: Utilizarea de informații: utilizarea integrală sau parțială, a materialelor de pe acest site, linkul TeleTRADE este obligatoriu ca sursă de informare. Utilizarea de materiale pe internet ar trebui să fie însoțită de un hyperlink pe site-ul teletrade.md. Importul automat al materialelor si informaţiilor de pe acest site este interzisă.

Contactati-ne
Distribuiti pe
Retelele Sociale
Online
Consultant
Cereti  CallBack
Pagina de sus